Page content

article content

Checklist onboarding: alle stappen voor succesvolle onboarding

Met onboarding geeft u een nieuwe medewerker de middelen, kennis en het sociale netwerk om snel een productief en betrokken onderdeel van de organisatie te worden. Een gratis checklist zorgt ervoor dat u alle stappen zet naar succesvolle onboarding.

Checklist onboarding: alle stappen voor succesvolle onboarding

Succesvolle onboarding zorgt voor:

  • Hogere productiviteit – werknemers weten sneller wat hun rol inhoudt en wat de organisatie van ze verwacht en ze krijgen de middelen en de training of mentoring die ze nodig hebben. Hierdoor zijn ze eerder volledig productief.
  • Minder verloop – zoals men zegt: ‘Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk’. Wanneer onboarding al begint bij het moment van recruitment, kiezen kandidaat en werkgever welbewust voor elkaar. De kans dat de werknemer al snel – al dan niet vrijwillig – de organisatie weer verlaat, wordt daardoor een stuk kleiner.
  • Verhoging van de betrokkenheid en versterking van de bedrijfscultuur – betrokken werknemers zijn productiever, verzuimen minder en staan positiever tegenover de organisatie en haar cultuur.
  • Beter voldoen aan wet- en regelgeving – dit betreft zowel wettelijke regels als interne gedragsregels. Werknemers die bewust of onbewust de regels overtreden, kunnen de werkgever op hoge kosten jagen.

Productiever door onboarding programma

Werknemer en werkgever hebben een gedeeld belang bij een goed onboarding programma. Werknemers willen zo snel mogelijk zinvol bezig zijn en zich betrokken voelen bij de organisatie. Werkgevers willen dat werknemers productief zijn en helpen de organisatie naar een hoger niveau te brengen. Een goed onboarding programma vergroot de kans op succes.

Er zijn verschillende fasen in een succesvol onboardingtraject. Wie pas begint op de eerste werkdag van de nieuwe medewerker, is te laat.

Gratis checklist onboarding

Klik hier om de gratis checklist onboarding te downloaden en mis geen enkele stap naar succesvolle onboarding.

Comment Section

0 reacties op “Checklist onboarding: alle stappen voor succesvolle onboarding

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.