arrow_drop_up arrow_drop_down
24 september 2019 
in HR

Every winner has a plan: een verkort financieel pensioenplan

Klagen en jammeren over dat je mogelijk gekort wordt op je pensioen heeft weinig zin. Bijna elke avond is het op TV, bij Radar, Nieuwsuur enz. we worden in de toekomst zeer waarschijnlijk gekort op ons pensioen.

Externe factoren

Het is zoals de president van De Nederlandse Bank Prof. dr. Klaas H.W. Knot zegt: we zijn voor een groot deel afhankelijk van externe factoren, zoals momenteel de extreem lage rente. Hierdoor verslechterd de financiële situatie van pensioenfondsen waardoor het korten op pensioenuitkeringen dichterbij komt.

Werknemers neem het heft in eigen handen

Volgens onze visie was het al slim om te zorgen voor meer inzicht in je eigen pensioensituatie, dat wordt nu alleen maar belangrijker. Jouw pensioen zal straks globaal uit de volgende onderdelen bestaan:

  1. De AOW-uitkering;
  2. Pensioenuitkeringen opgebouwd bij werkgevers (mogelijk minder dan je verwacht vanwege het korten);
  3. Eigen pensioenvoorzieningen zoals: lijfrenteverzekering, bancaire lijfrente;
  4. Spaargeld, beleggingen, hypotheek die grotendeels is afgelost;
  5. Huurinkomsten uit verhuur van onroerend goed;
  6. Mogelijk blijf je na je pensioen nog in deeltijd of gewoon langer doorwerken.

Er zijn dus tal van mogelijkheden om jouw pensioen goed in te richten.

Het begint met goed inzicht

Voor werknemers en ondernemers maken wij een zogenaamd verkort financieel pensioenplan. Jouw complete pensioensituatie wordt in beeld gebracht inclusief het pensioengat. We gaan uit van jouw actuele situatie en je wensen en doelstellingen. Je krijgt een handig overzicht en een adviesgesprek met een pensioenadviseur.

Oplossing voor jouw pensioengat

Samen gaan we kijken hoe jouw pensioensituatie er uitziet. Wist je dat veel werkgevers onze advieskosten betalen? Een extra employee benefit. Meer weten? Neem contact met ons op via 085 – 1302950. Wil je direct jouw persoonlijk financieel pensioenplan + adviesgesprek bestellen dat kan via onze webshop, direct bestellen kan hier.

Contact

  • Uw gegevens worden behandeld conform ons privacystatement.
Over de schrijver
Drs. Marcel Suylen MBA heeft veel ervaring opgedaan als directeur, manager in de financiële dienstverlening o.a. bij Allianz, Rabobank en Univé. Sinds 2009 is hij actief als Senior adviseur bij Claarensteyn Consulting Group, zijn eigen adviesbureau. Vanuit deze rol adviseert hij bedrijven > 25 medewerkers over risicomanagement, collectief pensioen en zakelijke verzekeringen. Claarensteyn Consulting Group adviseert onafhankelijk en is vooral gespecialiseerd in het leveren van maatwerkoplossingen.
Reactie plaatsen

We use cookies