Pensioenadvies werkgever | Claarensteyn Pensioenadvies
arrow_drop_up arrow_drop_down


Pensioenadvies: deskundig een goed pensioen voor

uw personeel regelen?

Wij ontzorgen u van A tot Z | Deskundig advies | Vaste contactpersoon

26

Jaar ervaring

350+

Tevreden klanten

2500+

Adviezen

Pensioenadvies

Persoonlijk contact

U krijgt uw eigen vaste contactpersoon die 24/7 bereikbaar is.

Pensioenadvies

Onafhankelijk

Wij adviseren u volledig onafhankelijk, we zijn nergens mee verbonden. U krijgt 2-3 offertes van verschillende verzekeraars.

Pensioenadvies

Volledig ontzorgd

U wordt door ons van A tot Z ontzorgd en begeleid, u heeft er geen omkijken naar.

Pensioenadviseur

Ervaren in pensioenadvies & zakelijke verzekeringen

Ondernemers willen graag bezig zijn met de core business, dat is wat ik in de afgelopen jaren geleerd heb als manager en senior adviseur pensioenen en verzekeringen. Ondermeer heb ik gewerkt voor Allianz, Reaal, Univé & Rabobank. Sinds 2009 ben ik eigenaar van Claarensteyn Consulting Group.

Ik heb ook gemerkt dat zakelijke klanten graag persoonlijk contact met een vaste contactpersoon willen en een snelle en adequate terugkoppeling. Als u deze zaken belangrijk vindt dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u bezig kunt zijn met uw eigen business. Dat geldt ook als u een collectief pensioen wilt opzetten voor uw medewerkers, wij begeleiden u van A tot Z, zodat het u zo weinig mogelijk tijd kost.


Drs. Marcel Suylen MBA

Collectief pensioen regelen voor uw medewerkers

U denkt er over om een pensioenregeling voor uw personeel op te zetten, maar u heeft nog veel vragen over dit onderwerp zoals bijvoorbeeld:

 • Welke medewerkers ga ik pensioen aanbieden, kan ik onderscheid maken?
 • Hoe pak ik de zoektocht naar de juiste pensioenregeling precies aan?
 • Ik wil graag een offerte van 2 - 3 aanbieders, hoe doe ik dat?
 • Hoe vergelijk ik deze offertes op de juiste manier?
 • Kan ik medewerkers om een eigen bijdrage vragen en hoe werkt dit precies?
 • Hoe voorkom ik pensioen-juridische fouten?
 • Met welke doorlopende kosten krijg ik te maken?
 • Hoe communiceer ik met mijn medewerkers over de nieuwe pensioenregeling? 

Referenties

Pensioenadvies, referentie

Ronald de Prieelle,

ACGB Benelux BV

"Wij hebben Claarensteyn Consulting Group meerdere keren ingeschakeld en elke keer heeft Sr. consultant, Marcel Suylen mij verrast met zijn professionele en creatieve benadering. Wij zijn goed geadviseerd tegen een eerlijke prijs".

Pensioenadvies, referentie

Joyce Planje,

SEH artsen

"Ik wilde graag een pensioenregeling opzetten maar ik wist niet hoe. Met deskundig advies van Claarensteyn Consulting Group is dit gelukt. Het geeft mij een gerust gevoel dat er op de achtergrond iemand een oogje in het zeil houdt. Persoonlijk contact, betrouwbaarheid en deskundigheid vind je bij Claarensteyn Consulting Group".

Pensioenadvies, referentie

Frans Baud,

KVSA

"De Koninklijke Verenigde Scheepagenturen van Halverhout & Zwart

en Zuhrmühlen B.V heeft Claarensteyn Consulting Group ingehuurd om een onafhankelijke beoordeling te geven van de bedrijfsrisico's, het zakelijke verzekeringspakket en de pensioenregeling.

Doormiddel van een grondige analyse heeft Claarensteyn Consulting Group waardevolle adviezen gegeven"

Pensioenadvies


Wat zijn de consequenties als u een pensioenregeling niet goed regelt?

 • Doordat u niet goed op de hoogte bent van de relevante pensioenwetgeving kan het zijn dat uw pensioenregeling niet binnen de fiscale grenzen valt, dit kan leiden tot vervelende financiële gevolgen.
 • Als u vooraf niet laat onderzoeken of er voor uw bedrijf een verplichte aansluiting geldt bij een bedrijfstakpensioenfonds of een CAO kunt u te maken krijgen met een dubbele rekening voor de pensioenpremie. 

U heeft de financiële consequenties van de door u beoogde pensioenregeling voor de korte en lange termijn onvoldoende in beeld. Dit kan leiden tot grote teleurstelling en financiële tegenvallers.


Contractverlenging of vernieuwing
Heeft u al een pensioenregeling? Dan is de einddatum, ook wel contractsvervaldatum, een belangrijk moment. Dit is het moment om te bekijken of de huidige pensioenregeling nog aansluit bij uw bedrijfssituatie en de wensen van u en uw medewerkers. Door onze ervaring en kennisniveau kunnen wij u bij een contractverlenging of vernieuwing adviseren en begeleiden.

Wij werken o.a. al voor:
Onze werkwijze

Pensioenadvies

Intake

Wij beginnen altijd met een (telefonisch) intakegesprek, hierin wordt de eerste inventarisatie gedaan van uw vraagstuk. Wij geven in dit gesprek aan hoe wij werken en wat wij voor u kunnen betekenen.

Pensioenadvies

Opdracht

Zodra wij ons een beeld hebben kunnen vormen van uw vraagstuk en uw situatie ontvangt u van ons een offerte/opdrachtbevestiging voor onze werkzaamheden. Zodra wij de opdrachtbevestiging getekend terugontvangen hebben gaan wij voor u aan de slag.

Pensioenadvies

Gedegen inventarisatie

Tijdens ons eerste fysieke gesprek (meestal gesprek bij u op het bedrijf) beginnen we met een uitgebreide inventarisatie van grof naar fijn. Dit geldt voor een pensioenvraag maar ook voor een verzekeringsvraag. Dit is tevens de basis voor een goede maatwerkoplossing voor uw bedrijf.

Pensioenadvies

Analyse & advies

Vervolgens beoordelen wij de verkregen informatie, we werken dit uit naar een maatwerkoplossing en gaan voor u op zoek naar een passende offerte voor een pensioen- of verzekeringscontract. Wij benaderen hiervoor meerder verzekeraars.

Pensioenadvies

Inregelen contract

Zodra wij een passende offerte ontvangen van verzekeraars, zullen wij die met u bespreken. Wij helpen u met het maken van de juiste keuzes. Als u de offerte wilt afnemen, regelen wij deze voor u in. Wij managen alle contacten met de betreffende verzekeraar.

Pensioenadvies

Administreren, beheren en onderhouden van contracten

Na de totstandkoming van het contract zorgen wij ervoor dat het contract (fiscaal) up-to-date blijft en blijft passen bij u en uw bedrijf. In de meeste gevallen houden wij jaarlijks een onderhoudsgesprek, ook is er tussentijds telefonisch of e-mailcontact op de juiste momenten. Door uw bedrijfs- & personeelsrisico's uit te besteden bespaart u tijd en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. U kunt zorgeloos blijven ondernemen en uw bedrijf groeit gestaag door!

Pensioenadvies

Bent u klaar voor een gesprek over uw pensioenregeling?

Elke ondernemer is uniek en daarom gaan wij graag met u in gesprek om te zien hoe we voor u een passende pensioenregeling kunnen opzetten. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.


Marcel Suylen

Sr Pensioenspecialist / eigenaar Claarensteyn Consulting Group


 • Uw gegevens worden behandeld conform ons privacystatement.

We use cookies