Pensioenadvies voor werkgevers | Claarensteyn Consulting Group
arrow_drop_up arrow_drop_down

Voordelig en vlot een goed pensioen voor

uw personeel regelen?

Ontdek de 3 belangrijkste fouten die werkgevers maken bij het opzetten van een pensioenregeling. Download hier gratis onze checklist collectief pensioen.

26

Jaar ervaring

350+

Tevreden klanten

2500+

Adviezen

Persoonlijk contact

U krijgt uw eigen vaste contactpersoon die 24/7 bereikbaar is.

Onafhankelijk

Wij adviseren u volledig onafhankelijk, we zijn nergens mee verbonden. U krijgt 2-3 offertes van verschillende verzekeraars.

Volledig ontzorgd

U wordt door ons van A tot Z ontzorgd en begeleid, u heeft er geen omkijken naar.

Collectief pensioen regelen voor uw medewerkers

U denkt er over om een pensioenregeling voor uw personeel op te zetten, maar u heeft nog veel vragen over dit onderwerp zoals bijvoorbeeld:

  • Welke medewerkers ga ik pensioen aanbieden, kan ik onderscheid maken?
  • Hoe pak ik de zoektocht naar de juiste pensioenregeling precies aan?
  • Ik wil graag een offerte van 2 - 3 aanbieders, hoe doe ik dat?
  • Hoe vergelijk ik deze offertes op de juiste manier?
  • Kan ik medewerkers om een eigen bijdrage vragen en hoe werkt dit precies?
  • Hoe voorkom ik pensioen-juridische fouten?
  • Met welke doorlopende kosten krijg ik te maken?
  • Hoe communiceer ik met mijn medewerkers over de nieuwe pensioenregeling? 

Ronald de Prieelle

ACGB Benelux BV

Professioneel

"Wij hebben Claarensteyn Consulting Group meerdere keren ingeschakeld en elke keer heeft Sr. consultant, Marcel Suylen mij verrast met zijn professionele en creatieve benadering. Wij zijn goed geadviseerd tegen een eerlijke prijs".


Wat zijn de consequenties als u een pensioenregeling niet goed regelt?

  • Doordat u niet goed op de hoogte bent van de relevante pensioenwetgeving kan het zijn dat uw pensioenregeling niet binnen de fiscale grenzen valt, dit kan leiden tot vervelende financiële gevolgen.
  • Als u vooraf niet laat onderzoeken of er voor uw bedrijf een verplichte aansluiting geldt bij een bedrijfstakpensioenfonds of een CAO kunt u te maken krijgen met een dubbele rekening voor de pensioenpremie. 

U heeft de financiële consequenties van de door u beoogde pensioenregeling voor de korte en lange termijn onvoldoende in beeld. Dit kan leiden tot grote teleurstelling en financiële tegenvallers.


Contractverlenging of vernieuwing
Heeft u al een pensioenregeling? Dan is de einddatum, ook wel contractsvervaldatum, een belangrijk moment. Dit is het moment om te bekijken of de huidige pensioenregeling nog aansluit bij uw bedrijfssituatie en de wensen van u en uw medewerkers. Door onze ervaring en kennisniveau kunnen wij u bij een contractverlenging of vernieuwing adviseren en begeleiden.

Wij werken o.a. al voor:

Onze werkwijze

Intake

Wij beginnen altijd met een (telefonisch) intakegesprek, hierin wordt de eerste inventarisatie gedaan van uw vraagstuk. Wij geven in dit gesprek aan hoe wij werken en wat wij voor u kunnen betekenen.

Opdracht

Zodra wij ons een beeld hebben kunnen vormen van uw vraagstuk en uw situatie ontvangt u van ons een offerte/opdrachtbevestiging voor onze werkzaamheden. Zodra wij de opdrachtbevestiging getekend terugontvangen hebben gaan wij voor u aan de slag.

Gedegen inventarisatie

Tijdens ons eerste fysieke gesprek (meestal gesprek bij u op het bedrijf) beginnen we met een uitgebreide inventarisatie van grof naar fijn. Dit geldt voor een pensioenvraag maar ook voor een verzekeringsvraag. Dit is tevens de basis voor een goede maatwerkoplossing voor uw bedrijf.

Analyse & advies

Vervolgens beoordelen wij de verkregen informatie, we werken dit uit naar een maatwerkoplossing en gaan voor u op zoek naar een passende offerte voor een pensioen- of verzekeringscontract. Wij benaderen hiervoor meerder verzekeraars.

Inregelen contract

Zodra wij een passende offerte ontvangen van verzekeraars, zullen wij die met u bespreken. Wij helpen u met het maken van de juiste keuzes. Als u de offerte wilt afnemen, regelen wij deze voor u in. Wij managen alle contacten met de betreffende verzekeraar.

Administreren, beheren en onderhouden van contracten

Na de totstandkoming van het contract zorgen wij ervoor dat het contract (fiscaal) up-to-date blijft en blijft passen bij u en uw bedrijf. In de meeste gevallen houden wij jaarlijks een onderhoudsgesprek, ook is er tussentijds telefonisch of e-mailcontact op de juiste momenten. Door uw bedrijfs- & personeelsrisico's uit te besteden bespaart u tijd en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. U kunt zorgeloos blijven ondernemen en uw bedrijf groeit gestaag door!

Bent u klaar voor een gratis eerste consult over uw pensioenregeling?

Elke ondernemer is uniek en daarom gaan wij graag vrijblijvend met u in gesprek om te zien hoe we voor u een passende pensioenregeling kunnen opzetten.

Ik hoor graag van u!


Marcel Suylen

Sr Pensioenspecialist / eigenaar Claarensteyn Consulting Group

We use cookies