Personeelsrisico's

Personeelsrisico's afdekken

Zorgeloos ondernemen met personeel

Hoe kan ik mijn personeelsrisico's op maat afdekken?

Als u met personeel werkt gelden er verplichtingen vanuit bijvoorbeeld de Arbowet. Zo dient u tenminste te beschikken over een basiscontract met een arbodienst. Verder heeft u als werkgever te maken met het eigen risico van 2 jaar bij zieke werknemers. Wij kunnen u helpen om uw risico's in kaart te brengen en te verzekeren. Indien gewenst regelen wij meteen het contract met de arbodienst voor u!
Welke risico's loop ik als ondernemer met personeel? 

Ziekteverzuim is grootste risico rond personeel

Volgens ondernemers in Nederland is ziekteverzuim het grootste risico rond personeel. Bijna tweederde van de werkgevers vindt ziekteverzuim gevaarlijker dan vertrouwelijkheid, aansprakelijkheid, arbeidsconflicten en ongevallen.

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 190 ondernemers in de maand maart 2018. Met 65 procent van de stemmen werd ziekteverzuim duidelijk verkozen tot het grootste risico.


Analyseer je risico's

Personeel aannemen heeft vaak veel voordelen. Het helpt bedrijven te groeien. Maar er kleven zeker ook risico's aan. Het is verstandig om die risico's te analyseren en zoveel mogelijk te voorkomen, beperken en af te dekken. Dat doet u met risicomanagement. Wij helpen u daarbij.

Ziekteverzuim van personeel is een groot risico, met name voor kleine bedrijven. Verzuim kan uw bedrijf veel geld kosten. Soms moet u zelfs 12 jaar lang een deel van het loon doorbetalen als een werknemer arbeidsongeschikt is.


3 tips voor ondernemers met personeel

Hoe kunt u de risico's rond personeel in kaart brengen? En hoe kunt u  risico's, zoals verzuim, beperken? We geven u graag 3 tips.


1. Zorg dat uw bedrijf klaar is voor (meer) personeel

Als u dit jaar nieuwe werknemers gaat aannemen, is het slim om uw bedrijf zo in te richten dat u geen onnodig risico loopt. Vraag bij ons de gratis checklist en zie of uw bedrijf er helemaal klaar voor is.


2. Verzeker u tegen verzuim

Een ziekteverzuimverzekering is geen overbodige luxe voor ondernemers met personeel. Een zieke werknemer kost u gemiddeld 230 euro per dag. Met een verzuimverzekering dekt u dit risico af. U voorkomt dan dat uw bedrijf in de problemen raakt als een werknemer uitvalt.


3. Leer van andere ondernemers

Probeer het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar leer van de ervaring van uw voorgangers. In de video hieronder delen ondernemers hun kijk op de grootste risico's rond personeel. Ook geven ze tips hoe u deze risico's kunt aanpakken.

Frans Baud

Algemeen directeur KVSA BV

Waardevolle adviezen

"De Koninklijke Verenigde Scheepagenturen van Halverhout & Zwart

en Zuhrmühlen B.V heeft Claarensteyn Consulting Group ingehuurd om een onafhankelijke beoordeling te geven van de bedrijfsrisico's en het zakelijke verzekeringspakket.

Doormiddel van een grondige analyse van de bedrijfsrisico’s en de verzekeringsdekkingen heeft Claarensteyn hiaten inzichtelijk gemaakt en daarbij waardevolle adviezen gegeven".

Wat levert ons zakelijk verzekeringsadvies u op?


  • U krijgt inzicht in uw specifieke bedrijfsrisico's, wij helpen u om deze risico's op maat af te dekken
  • U krijgt de juiste adviezen over personeelsrisico's
  • U voorkomt onjuiste (financiële) beslissingen, omdat wij zakelijke verzekeringen adviseren die naadloos bij uw situatie aansluiten
  • U maakt gebruik van de best practices die wij al kennen
  • Zakelijk verzekeren is complexe materie, u loopt geen juridische risico's
  • U kunt alles aan ons uitbesteden, geen gedoe
  • Korte lijntjes, u kunt 24/7 vragen stellen
  • Door ons netwerk in de branche zijn wij in staat om de juiste maatwerkverzekeringen te leveren
  • Binnen 10 werkdagen geregeld, geen onvoorziene bedrijfsrisico's meer!

Deskundig & Ervaren


Wij zij volledig gecertificeerd voor zakelijke schade & inkomensverzekeringen. Door onze ervaring maken we complexe materie eenvoudig voor u.

Nu tijdelijk gratis bedrijfsrisico check


Wij zijn gespecialiseerd in maatwerkverzekeringen voor uw organisatie.

Binnen 10 dagen geregeld

Door ons uitstekend (internationaal-) verzekeringsnetwerk kunnen we snel inspelen op uw specifieke wensen. 

Meer informatie? Vul het contactformulier in:

  • Uw gegevens worden behandeld conform ons privacystatement.

We use cookies