pensioen voor personeel
Marcel Suylen
12/28/2023
2 min
0

Collectief pensioen afsluiten

12/28/2023
2 min
0


Pensioen regelen voor werknemers: een stappenplan

Jij hebt op dit moment een mooi bedrijf met leuke collega’s. Een paar jaar geleden zat je nog alleen, maar nu komen er steeds meer leuke mensen bij, goede zaak! Maar opeens vraagt iemand of er ook pensioen geregeld is. Eh… bijna! In dit artikel nemen we jou mee in de stappen die je doorloopt bij het regelen van pensioen voor jouw werknemers.

Hoe pensioen voor werknemers regelen

Bij het opstarten van een pensioen voor jouw medewerkers doorloop je een aantal stappen. Deze stappen zorgen er niet alleen voor dat je de best passende regeling weet in te kopen (opstart), maar ook dat je een pensioenregeling hebt die bij jou en jouw bedrijf past! Hieronder staan de stappen omschreven:

Stap 1: Is een pensioen verplicht voor jouw bedrijf?

In Nederland heeft ongeveer 80% van de bedrijven te maken met de zogenoemde BPF’s, de bedrijfs(tak)pensioenfondsen. Deze BPF’s gelden voor de gehele bedrijfstak of voor het hele bedrijf (bijvoorbeeld Philips of Unilever). In de betreffende Staatscourant staat beschreven wanneer jouw bedrijf onder zo’n bedrijfstak valt. Het is goed om dit vooraf te laten checken (onderzoeken). Zo voorkom je veel gedoe en kosten achteraf.

Stap 2: Breng jouw wensen in kaart

Pensioen voor medewerkers is een goede arbeidsvoorwaarde en heeft een aantal voordelen. Stel jezelf de vraag waarom je pensioen wilt regelen voor jouw bedrijf. Wil je ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om nieuw personeel te vinden, of juist om goed te voldoen aan de zorgplicht die je hebt als werkgever? Bij PensioenVizier kijken we vooraf naar jouw wensen, zo weten wij zeker dat jij een pensioenregeling krijgt die bij jou en jouw bedrijf past. Bij PensioenVizier brengen wij vooraf al jouw wensen in kaart.

Stap 3: Vraag offertes aan!

Wanneer je weet dat je vrij bent om zelf een pensioen voor jouw werknemers te regelen op te starten en daarnaast goed in beeld hebt gebracht wat jouw wensen zijn, is het tijd om diverse offertes aan te vragen. Voor het opmaken van offertes die bij jouw bedrijf passen, hebben we een aantal gegevens nodig. Wanneer jij de gegevens aan ons hebt doorgegeven, vragen wij diverse offertes op en vergelijken deze met elkaar. Vervolgens komen wij bij jou terug met de best passende offerte. Deze offerte zorgt niet alleen voor inzicht in de kosten van de pensioenregeling, maar ook in wat deze bedragen uiteindelijk opleveren. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent.

Stap 4: Het opstarten van de regeling

Wanneer jij akkoord gaat met de kosten gaan wij direct voor je aan de slag met het opstarten van de pensioenregeling. Wij maken een compleet dossier van alle verschillende offertes, het werkingssfeeronderzoek en ook een betaalbaarheidsanalyse. In de betaalbaarheidsanalyse kijken wij of jouw bedrijf het pensioen voor medewerkers kan betalen, zonder dat de cashflow in gevaar komt. Gewoon een extra check om ervoor te zorgen dat jij lekker kan blijven ondernemen. Wanneer alles compleet is starten wij de regeling.

Stap 5: Informeren van het personeel

Wanneer het pensioen voor jouw medewerkers loopt is het van belang dat jouw werknemers goed op de hoogte zijn van de pensioenregeling en de keuzes die hierbij komen kijken. Claarensteyn komt bij jullie langs op kantoor en geeft een “echte” presentatie. Hierbij nemen wij niet alleen de pensioenregeling mee, maar leggen wij het totale plaatje na pensionering uit. Daarnaast informeren wij over de dekking bij arbeidsongeschiktheid en overlijden. Dit doen we zodat jouw personeel op de hoogte is van wat er is geregeld, maar ook zodat ze op de hoogte zijn van de toegevoegde waarde van de pensioenregeling.


Reacties
Categorieën